Meille on tärkeää, että asiointisi Wroom Oy:n kanssa tuntuu sinusta yksilölliseltä ja turvalliselta. Aivan yhtä tärkeää on se, että luotat tapaamme käsitellä henkilötietojasi. Tästä johtuen päivitimme tietosuojapolitiikkamme EU:n uuden henkilötietoja koskevan tietosuoja-asetuksen GDPR:n (General Data Protection Regulation) mukaisesti.

Lisäksi me Wroom Oy:llä pyrimme entistä suurempaan avoimuuteen ja kerromme, millaisia mahdollisuuksia sinulla on valvoa ja tarkistaa henkilötietojasi.

 

Wroom Oy Tietosuojaseloste

Wroom Oy huolehtii henkilökohtaisesta yksityisyydestäsi. Wroom Oy:n kävijöiden ja asiakkaiden luottamus on arvokasta meille, ja siksi noudatamme tätä Tietosuojaselostetta, joka on soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukainen. Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten Wroom Oy kerää ja käyttää henkilötietojasi. Selosteessa kuvataan myös sinun oikeutesi suhteessa Wroom Oy:hyn, sekä miten voit käyttää oikeuksiasi. Voit ottaa yhteyttä suoraan meihin, jos sinulla on kysymyksiä liittyen Wroom Oy:n yksityisyydensuoja- tai tietosuojakäytäntöihin. On tärkeää, että tutustut Tietosuojaselosteeseen ja ymmärrät sen sisällön, ja miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn.

Tätä Tietosuojaselostetta sovelletaan henkilötietoihin, jotka on kerätty Wroom Oy:n kotisivun groom.fi kautta. Seloste koskee myös tilanteita, joissa henkilötietoja käsitellään fyysisessä myymälässä.

 

Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?

Wroom Oy / GROOM Parturit, y-tunnus 2288377-2, Kalevankatu 56a, 00180 Helsinki, on rekisterinpitäjä henkilötietojesi käsittelyssä.

 

Mitä henkilötietoja Wroom Oy käsittelee?

Henkilötiedot, jotka olet antanut Wroom Oy:lle:

Saatat antaa Wroom Oy:lle tietoja itsestäsi, kun käytät Wroom Oy:n tarjoamia palveluita (esimerkiksi käyttäessäsi ajanvarausjärjestelmäämme tai tehdessäsi ostoksia tai vieraillessasi groom.fi-verkkosivulla).

  • Henkilö- ja yhteystiedot, kuten nimi, laskutus- ja toimitusosoite, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero, jne.; sekä
  • Tili- ja maksutiedot (ei kuitenkaan kortin numero tai CVC-koodi) ja laskutustiedot, jne.

 

Henkilötiedot, jotka Wroom Oy on kerännyt sinusta:

Wroom Oy kerää henkilötietoja sinusta, kun käytät ajanvarausjärjestelmäämme tai palveluitamme esimerkiksi tehdessäsi ostoksia tai vieraillessasi groom.fi-verkkosivulla.

  • Henkilö- ja yhteystiedot, kuten nimi, laskutus- ja toimitusosoite, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero, jne.;
  • Tiedot tuotteista ja/tai palveluista, joista olet kiinnostunut groom.fi-verkkosivulla tekemiesi hakujen ja klikkausten perusteella;
  • Tiedot avautuvista sähköpostiviesteistä, jotka Wroom Oy on lähettänyt sinulle ja siitä, mistä olet klikannut Wroom Oy:ltä saamassasi sähköpostissa;
  • Tilaus-, osto- ja klikkaushistoriasi asiakkaana ja vierailijana;
  • Sähköpostit sekä sosiaalisen median viestit Wroom Oy asiakaspalveluun;
  • Tiedot siitä, miten olet käyttänyt Wroom Oy:n palveluita, kuten sivujen vastausaika, latausvirhe, miten päädyit ja lähdit sivulta;
  • Asiakastyytyväisyys- ja markkinatutkimusten tulokset (mikäli asiakas on jättänyt sähköpostiosoitteensa esimerkiksi arvontaa varten);
  • Laitteen tiedot, kuten IP-osoite, kieliasetukset, laitteen maantieteelliset tiedot ja selaimen asetukset

 

Henkilötiedot, jotka Wroom Oy on kerännyt kolmannelta osapuolelta:

Wroom Oy käyttää mainosverkkoa, analysointityökalua tai kolmansia osapuolia, jotka auttavat Wroom Oy:tä ymmärtämään käyttäjien toimintaa ja preferenssejä. Mainostaja voi esimerkiksi antaa Wroom Oy:lle tietoja siitä, mitä tapahtui mainoksen klikkauksen jälkeen, jotta osaamme arvioida mainosten tehokkuutta ja tehdä niistä merkityksellisempiä sinulle asiakkaana.

 

Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten täyttääkseen kanssasi tekemämme sopimuksen:

  • Hallinnoidakseen tilaustasi ja asiakassuhdettasi, esimerkiksi Wroom Oy:n palveluja koskevien tietojen antamiseksi sinulle;
  • Voidakseen lähettää yleisiä tarjouksia ja suoramarkkinointia (mikäli olet antanut Wroom Oy:lle luvan lähettää markkinointiviestejä)

 

Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten täyttääkseen lakisääteiset velvollisuutensa:

  • Noudattaakseen soveltuvaa lainsäädäntöä sekä täyttääkseen oikeudelliset sitoumuksensa (esimerkiksi ottaen huomioon kirjanpitolain, tuotevastuulain sekä kuluttajaoikeudellisen lainsäädännön vaatimukset ja henkilötietojen suojan IT-järjestelmissä); sekä
  • Estääkseen väärinkäytöksiä, kuten petoksia ja identiteettivarkauksia

 

Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten intressivertailun nojalla:

  • Asiakas- ja markkina-analyysia varten sekä parantaakseen palveluitamme sinulle siten, että ne esitellään tehokkaasti;
  • Voidakseen käsitellä ja toteuttaa osallistumiset mahdollisiin kilpailuihin ja tapahtumiin;
  • Voidakseen arvioida, kehittää ja parantaa yrityksen palveluita, tuotteita ja järjestelmiä asiakasyhteisöä varten; sekä
  • Estääkseen palvelun väärinkäytön, laittomat kirjautumiset sekä estääkseen ja tiedottaakseen yritystä vastaan tehdyistä rikkomuksista

Wroom Oy:n tai kolmannen osapuolen oikeutettu intressi henkilötietojesi käsittelemiseen intressivertailun perusteella on tarjota parempi asiakas- tai ostokokemus sekä antaa palvelua sellaisten erilaisten palveluiden muodossa, jotka ovat relevantteja sinulle sekä henkilökohtaisesti mukautettuja tarjouksia ja viestintää. Lisäksi yksi intressi on pitää Wroom Oy:n palvelut ajanmukaisina, minkä takia Wroom Oy:n on analysoitava palveluiden käyttöä voidakseen tehdä parannuksia sinulle asiakkaana. Myös turvallisuus on oikeutettu intressi Wroom Oy:lle.

 

Ketkä voivat päästä käsiksi henkilötietoihisi?

Wroom Oy:n toimistohenkilökunta, palveluntarjoajat sekä rajatuin oikeuksin sopimusyrittäjäparturit voivat päästä käsiksi henkilötietoihisi. Näiden kolmansien osapuolien kanssa Wroom Oy on solminut tietosuojalainsäädännön mukaiset sopimukset tietojen turvallisesta käsittelystä.

 

Palveluntarjoajat ja henkilötietojen vienti:

  • Ajanvarausjärjestelmä. Henkilötietojen säilytysaika on 3 vuotta; passiivisten asiakkaiden (=asiakkaat, joilla ei ole ajanvarauksia viimeisen kolmen vuoden ajalta, ja joilla ei ole tulevia varauksia) henkilötiedot poistetaan ajanvarausjärjestelmästä 2 kertaa vuodessa
  • Markkinointityökalut; sähköpostitse toimitettavat uutiskirjeet ja tiedotteet sekä asiakastyytyväisyystutkimukset
  • Maksuja käsittelevät yhteistyökumppanit. Wroom Oy:n asiakkaiden suorittamien maksujen käsittelemisessä käytetään apuna toimittajia nopean ja turvallisen maksamisen varmistamiseksi sinulle
  • Verkkokauppa; ostoksen yhteydessä asiakas joko hyväksyy tai hylkää markkinointiviestien vastaanottamisen
  • Kassajärjestelmä

 

Myynnin yhteydessä Wroom Oy voi jakaa tietojasi kolmansille osapuolille:

  • Siinä tapauksessa, että Wroom Oy myy tai ostaa toimintaa tai omaisuutta, Wroom Oy voi luovuttaa henkilötietojasi tällaisen toiminnan tai omaisuuden mahdolliselle myyjälle tai ostajalle; sekä
  • Jos kolmas osapuoli hankkii Wroom Oy:n tai merkittävän osan sen omaisuudesta, voidaan Wroom Oy:n asiakkaiden henkilötietoja jakaa

 

Mitä Wroom Oy ei tule tekemään henkilötiedoillasi?

Wroom Oy ei tule myymään henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi.

 

Missä Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi?

Wroom Oy ja Wroom Oy:n toimittajat ja yhteistyökumppanit käsittelevät pääsääntöisesti henkilötietojasi EU/ETA-alueella. Mikäli henkilötietoja käsitellään EU/ETA-alueen ulkopuolella, on olemassa joko EU:n komission päätös siitä, että kyseinen kolmas maa turvaa vastaavan suojatason tai soveltuvat suojatoimenpiteet, jotka varmistavat oikeuksiesi suojan.

 

Kuinka kauan Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi?

Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen varsinaisen käsittelyn tavoitteen perusteella. Tämä voi tarkoittaa niin pitkää aikaa kuin on tarpeen suorittaaksemme sopimuksellisen sitoumuksemme sinua kohtaan ja kuin lakisääteiset säilytysajat edellyttävät. Kun Wroom Oy käsittelee tietojasi muuhun tarkoitukseen kuin sopimuksellisiin sitoumuksiimme, esimerkiksi täyttääkseen kirjanpito- tai kuluttajaoikeudellisen lainsäädännön vaatimukset, Wroom Oy käsittelee tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen kunkin tavoitteen perusteella. Niissä tapauksissa, joissa Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi intressivertailun nojalla, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä.

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan Wroom Oy:llä on oikeus säilyttää yhteystietojasi suoramarkkinointia varten tietyn ajan ostoksesi. Wroom Oy voi siten säilyttää yhteystietojasi lähettääkseen sinulle suoramarkkinointia sinä aikana, joka on voimassa olevan tietosuojalainsäädännön, markkinointilainsäädännön ja käytännön mukainen.

Jos/kun olet nimenomaisesti antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi, jotka on rekisteröity suoramarkkinointitarkoituksiin siihen saakka, kunnes poistat itsesi rekisteristä. Voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Wroom Oy:n asiakaspalveluun tai klikkaamalla uutiskirjeessämme kohtaa “Unsubscribe”.

Wroom Oy:n ajanvarausjärjestelmässä henkilötietojen säilytysaika on 3 vuotta. Passiivisten asiakkaiden, eli asiakkaat, joilla ei ole ajanvarauksia viimeisen kolmen vuoden ajalta, ja joilla ei ole tulevia varauksia, henkilötiedot poistetaan ajanvarausjärjestelmästä 2 kertaa vuodessa.

Ostoshistoria poistetaan joka tapauksessa 36 kuukauden kuluttua ostoksen suorittamisesta.

Henkilötietojasi voidaan säilyttää kauemmin kuin edellä on esitetty siinä määrin kuin Wroom Oy on velvollinen tekemään sen lainsäädännön, asetusten tai viranomaisen päätöksen nojalla.

 

Miten Wroom Oy suojaa henkilötietosi?

Wroom Oy ryhtyy niihin teknisiin ja organisatorisiin suojatoimenpiteisiin, joita lainsäädäntö edellyttää sen varmistamiseksi, ettei henkilötietojasi muuteta, etteivät ne katoa tai tuhoudu tai etteivät asiattomat pääse niihin käsiksi. Suojatoimenpiteemme muuttuvat tekniikan kehittyessä ja parantuessa.

 

Sinun oikeutesi

Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön nojalla sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietojasi Wroom Oy käsittelee. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojen korjausta siten, että virheelliset henkilötiedot korjataan.

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista tai rajoittamista sekä oikeus vastustaa sitä, että Wroom Oy käsittelee henkilötietojasi.

Sinulla on myös tietyin edellytyksin oikeus saada Wroom Oy:lle luovuttamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytettävässä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus luovuttaa kyseiset tiedot toiselle henkilötietovastaavalle.

Sinulla on lisäksi milloin tahansa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä yleiseen ja henkilökohtaisesti mukautettuun suoramarkkinointiin ja asiakastietojen analysointiin.

Kaikki viestintä ja toimenpiteet, joihin Wroom Oy ryhtyy oikeuksiesi johdosta, ovat maksuttomia. Wroom Oy pidättää oikeuden joko periä kohtuullinen maksu, joka kattaa hallinnolliset kustannukset tietojen antamiseksi taikka pyydetyn toimenpiteen toteuttamiseksi, tai olla täyttämättä pyyntöä sellaisten pyyntöjen kohdalla, jotka ovat selvästi perusteettomia tai kohtuuttomia. Wroom Oy:n yhteystiedot on esitetty Tietosuojaselosteen viimeisessä osassa.

 

Miten Wroom Oy käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita?

Wroom Oy käyttää evästeitä ja vastaavia jäljitystekniikoita (”evästeet”) tuottaakseen räätälöidyn ja sujuvan online-kokemuksen ja parantaakseen kokemustasi Wroom Oy:n palveluista. Wroom Oy käyttää evästeitä groom.fi-verkkosivulla sekä ajanvarauksessa osoitteessa varaaheti.fi/groom. Seuraavaksi kerrotaan, miten Wroom Oy käyttää evästeitä ja mitä valintoja voit tehdä evästeisiin liittyen.

 

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä, kirjaimista ja numeroista koostuvia tekstitiedostoja, jotka lähetetään verkkopalvelimestamme ja tallennetaan selaimeesi tai laitteeseesi. Wroom Oy käyttää erilaisia evästeitä:

  • Istuntokohtainen eväste on väliaikainen eväste, joka vanhenee, kun suljet selaimesi tai laitteesi
  • Pysyvä eväste on eväste, joka säilyy tietokoneellasi siihen asti, kunnes poistat sen tai se vanhenee
  • Ensimmäisen osapuolen evästeen asettaa se verkkosivu, jossa vierailet
  • Kolmannen osapuolen evästeen asettaa kolmannen osapuolen verkkosivu. Wroom Oy käyttää näitä ensisijaisesti analysointia varten (esimerkiksi Google Analytics)
  • Vastaavat tekniikat ovat tekniikoita, jotka tallentavat tietoa selaimellasi tai laitteellasi evästeitä muistuttavalla tavalla

 

Google Analyticsin käyttö

Yhtenä osana Wroom Oy:n markkinointia Wroom Oy analysoi tietoja liittyen groom.fi- ja varaaheti.fi/groom-verkkosivujen käyttöön sekä toimintaan Wroom Oy:n sivuilla sosiaalisissa medioissa. Google Analytics:in avulla voimme esimerkiksi analysoida käyttäytymistä tuottaaksemme relevantimpia mainoksia ja tarjouksia sekä kehittää Wroom Oy:n tuotteita ja palveluita. Lisäksi Google Analytics auttaa arvioimaan groom.fi- ja varaaheti.fi/groom-verkkosivujen käyttöä ja palveluita, jotka liittyvät verkkosivutoimintaan ja verkon käyttöön.

 

Miksi Wroom Oy käyttää evästeitä?

Wroom Oy:n käyttämät evästeet parantavat tavanomaisesti niitä palveluita, joita Wroom Oy tarjoaa sinulle. Jotkin Wroom Oy:n palvelut tarvitsevat evästeitä toimiakseen asianmukaisesti, kun taas muut parantavat sinulle tarjottavia palveluita. Wroom Oy käyttää evästeitä kokonaisvaltaiseen analyyttiseen informaatioon koskien sinun käyttämiäsi Wroom Oy:n palveluita. Wroom Oy käyttää evästeitä tallentaakseen toiminnallisia asetuksia, kuten kieli ja muut tiedot. Wroom Oy käyttää myös evästeitä, jotka mahdollistavat sen, että voimme suunnata sinulle relevanttia markkinointia.

 

Mahdollisuus ohjata evästeiden käyttöä

Voit muuttaa evästeiden käyttöä ja laajuutta koskevia asetuksia selaimessasi tai laitteessasi. Mene selaimesi tai laitteesi asetuksiin saadaksesi enemmän tietoa siitä, kuinka muutat evästeitä koskevia asetuksia. Voit esimerkiksi estää kaikki evästeet, hyväksyä ainoastaan ensimmäisen osapuolen evästeet tai poistaa evästeet, kun suljet selaimesi. Huomaathan, että osa Wroom Oy:n palveluista ei välttämättä toimi, jos estät tai poistat evästeet.

 

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Wroom Oy pidättää oikeuden muuttaa tätä Tietosuojaselostetta. Kullakin hetkellä voimassa olevat ehdot ovat saatavilla osoitteessa www.groom.fi/tietosuojapolitiikka.

 

Wroom Oy:n yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä koskien Wroom Oy:n suorittamaa henkilötietojesi käsittelyä tai haluat käyttää jotain oikeuttasi liittyen Wroom Oy:n suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn, voit ottaa yhteyttä meihin jäljempänä esitettyjen tietojen mukaisesti. Jos et halua vastaanottaa sähköposteja tai viestintää voit ottaa yhteyttä Wroom Oy:n asiakaspalveluun. Voit myös poistaa itsesi rekisteristä sillä välineellä, jolla vastaanotit viestinnän.

 

Osoite:

Wroom Oy / GROOM Parturit
Kalevankatu 56a
00180 Helsinki
Sähköposti: info@groom.fi
Verkkosivu: groom.fi/yhteystiedot

Tietosuojaseloste päivitetty 23. toukokuuta 2018.